Sluit
Typ minstens 1 karakter om te zoeken

Nieuwe stap voor Usquare.brussels

Zoals zij vorig voorjaar tijdens een bezoek aan de locatie met de media heeft toegezegd, heeft de SAU gezocht - en vooral gevonden - naar een manier om de collectieve en open dynamiek die de tijdelijke bezetting van See U zo succesvol heeft gemaakt, van voorjaar 2019 tot zomer 2022 in stand te houden . Eind mei heeft de NVU een openbare aanbesteding uitgeschreven voor de aanwijzing van een dienstverlener die een klein aantal tijdelijke activiteiten (creatief, cultureel, sociaal, enz.) moet organiseren en de banden moet onderhouden die de afgelopen jaren met de bewoners van de voormalige kazerne en, meer in het algemeen, met de Brusselaars zijn gelegd, bijvoorbeeld met bezoeken aan de bouwplaatsen. Pali Pali won het contract. En ook al zullen de activiteiten plaatsvinden op een beperkte oppervlakte, door de toename van het aantal bouwplaatsen, ben ik ervan overtuigd dat deze laatste fase van de overgang van Usquare.brussels een succes zal worden.

Het pali pali team is erg blij om het project Usquare.brussels in deze nieuwe fase te blijven begeleiden. Onze opdracht zal erin bestaan een gemeenschap van een dertigtal bewoners te animeren (sociale en culturele projecten); begeleidende activiteiten te organiseren voor de bewoners en de inwoners van Brussel in het algemeen; de projecten van het buurtcomité Meet U te volgen; en het Usquare.brussels HQ te beheren. Het "Usquare.brussels HQ" wordt een ruimte gewijd aan duurzaam voedsel (kantine, coöperatieve supermarkt, enz.), evenementen, workshops, enz. Het openingsweekend is gepland op 11, 12 en 13 november. Meer info hier

Op de agenda:
- Het houden van een dertigtal tijdelijke bewoners: sociale & culturele projecten
- Begeleidende activiteiten voor de bouwplaatsen
- De projecten van het buurtcomité Ontmoet U