Sluit
Typ ten minste 1 teken om te zoeken

Missie Ondernemen in cultuur in België

Het ministerie van Cultuur (Directoraat-generaal Media en Cultuurindustrie - DGMIC) doet een oproep tot het indienen van kandidaturen voor een Franse delegatie "Entreprendre dans la culture" van ongeveer 15 ondernemers uit de culturele en creatieve industrieën om deel te nemen aan het festival Kikk in Namen van 24 tot 28 oktober 2022.

Deelnemen aan dit evenement biedt de mogelijkheid om de Belgische culturele markt te ontdekken, de toegang tot de markt te vergemakkelijken, potentiële klanten te prospecteren en sterke partnerschappen te ontwikkelen in beide gebieden.

Het Kikk festival is een internationaal evenement voor digitale en creatieve cultuur dat de interacties tussen kunst, wetenschap en technologie wil verkennen: creatieve computercode, kunst, web- en UX-ontwerp, AI, datavisualisatie, storytelling, onderzoek, interactieve ervaring, grafisch ontwerp, motion design, VR, XR, enz. 

Voorafgaand aan het professionele en artistieke programma van het Kikk festival, organiseren het Ministerie van Cultuur, de Franse Ambassade in België, het Office franco-québécois pour la jeunesse en pali pali (Accélérateur de projets culturels, sociaux et solidaires) van 24 tot 26 oktober drie dagen gewijd aan het ontdekken van het Belgische ecosysteem, het ontmoeten van mensen met middelen en samenwerken. Deze bijeenkomsten vinden plaats in het Grand Hospice, een tijdelijke ruimte die is opgeknapt en toegankelijk is voor werknemers en het grote publiek. Vooraf vindt een virtuele vergadering plaats om de behoeften van elk geselecteerd bedrijf te bespreken. 

Eén dag zal specifiek gewijd zijn aan immersieve en gemengde realiteiten.

De culturele ondernemers die na de oproep tot kandidaatstelling worden geselecteerd, krijgen de volgende diensten: pro-pas voor de professionele Kikk-vergaderingen, vervoer naar Brussel, accommodatie voor de duur van de missie (4 nachten). Niet vermelde maaltijden en onkosten zijn niet inbegrepen.

Kandidaten moeten professionals of ondernemers zijn die betrokken zijn bij een CCI met activiteiten die gerelateerd zijn aan de thema's van het Kikk festival en immersieve realiteiten. 

Klik hier om je sollicitatie te versturen