Sluit
Typ minstens 1 karakter om te zoeken

Mission Entreprendre dans la culture in België

Het ministerie van Cultuur (Directoraat-generaal Media en Cultuurindustrie - DGMIC) lanceert een oproep tot kandidaatstelling voor het vormen van een Franse delegatie "Entreprendre dans la culture" bestaande uit een vijftiental ondernemers uit de culturele en creatieve industrieën voor het festival Kikk in Namen, dat plaatsvindt van 24 tot 28 oktober 2022.

Deelname aan dit evenement zal het mogelijk maken de Belgische culturele markt te ontdekken, de toegang tot de markt te vergemakkelijken, potentiële klanten te prospecteren en sterke partnerschappen in beide gebieden te ontwikkelen.

Het Kikk-festival is een internationaal evenement voor digitale en creatieve cultuur dat de interacties tussen kunst, wetenschap en technologie wil verkennen: creatieve computercode, kunst, web- en UX-ontwerp, AI, datavisualisatie, storytelling, onderzoek, interactieve ervaring, grafisch ontwerp, motion design, VR, XR, enz. 

Voorafgaand aan de professionele en artistieke programmering van het Kikk-festival organiseren het ministerie van Cultuur, de Franse ambassade in België, het Office franco-québécois pour la jeunesse en pali pali (Accélérateur de projets culturels, sociaux et solidaires) van 24 tot 26 oktober drie dagen gewijd aan de ontdekking van het Belgische ecosysteem, ontmoetingen met referentiepersonen en collectief werk. Deze bijeenkomsten vinden plaats in het Grand Hospice, een gerehabiliteerde en open tijdelijke woonruimte waar werknemers en het grote publiek welkom zijn. Vooraf vindt een virtuele vergadering plaats om de behoeften van elk geselecteerd bedrijf te bespreken. 

Eén dag zal specifiek gewijd zijn aan immersieve en gemengde realiteiten.

De culturele ondernemers die na de oproep tot kandidaatstelling zijn geselecteerd, krijgen de volgende diensten: pro-pas voor de professionele Kikk-bijeenkomsten, vervoer naar Brussel, accommodatie voor de duur van de missie (4 nachten). Niet vermelde maaltijden en uitgaven zijn niet inbegrepen.

Aanvragers moeten professionals of ondernemers zijn die betrokken zijn bij een CCI met activiteiten die verband houden met de thema's van het Kikk Festival en immersieve realiteiten. 

Klik hier om uw sollicitatie te versturen