Sluit
Typ ten minste 1 teken om te zoeken
De Foundry

pali & co en la Fonderie creëren een nieuwe ontmoetingsplaats in het hart van Molenbeek

pali & co, de nieuwe structuur voor het beheer van gastvrijheid en evenementen gecreëerd door pali pali, maakt zijn eerste samenwerking officieel. Het project bestaat uit een nieuwe ruimte voor gezelligheid en culturele programmering in La Fonderie, het Brussels Museum voor Industrie en Werk in Molenbeek. 

Het museum, gelegen in een wijk met een sterk geïndustrialiseerde geschiedenis, biedt een originele benadering van de geschiedenis van de arbeid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De gebouwen zijn gevestigd in de voormalige hoofdzetel van een gieterij, de Compagnie des Bronzes de Bruxelles, en herbergen belangrijke collecties machines, gereedschap en archieven. Het museum presenteert een permanente tentoonstelling en tijdelijke tentoonstellingen. 

Deze nieuwe gezellige ruimte zal worden beheerd door pali & co, een commerciële structuur die door pali pali werd opgericht om de ontwikkeling van culturele, sociale en solidaire ontmoetingsplaatsen te versnellen, met als taak de exploitatie van evenementen- en horecaruimtes te beheren. Na See U, het Grand Hospice en de Imprimerie is dit een nieuw project dat wordt toevertrouwd aan het team, dat er zijn eerste horecaproject zal uitbaten.

De samenwerking begint op 1 mei 2023, op de Dag van de Arbeid, wanneer de gebruikers een nieuwe guinguette en een cultureel programma kunnen ontdekken in een unieke erfgoedruimte. Het project zal gebaseerd zijn op de waarden die La Fonderie en pali & co delen: lokaal, cultureel en duurzaam.

Voor meer informatie over pali & co en onze locaties

Contact pali & co: Mathias Filipson / mathias@pali-co.com

Contact La fonderie: info@lafonderie.be / +32 (0)2 410 10 80