Sluit
Typ ten minste 1 teken om te zoeken
100% creatieve ondernemers!

Ontdek de ondernemers in het 100% Creative ondersteuningsprogramma!

Nadat de projecten waren geselecteerd en de ondernemers hun presentaties hadden gegeven, koos het selectiecomité de projecten in het eerste cohort die zouden profiteren van het ondersteuningsprogramma dat door de Europese Unie werd gefinancierd en door Enabel werd uitgevoerd.

Het doel van het programma is om honderd projectleiders en culturele ondernemers in de regio Conakry-Kindia-Mamou te ondersteunen in de mode-, design-, audiovisuele en digitale sector. De jury selecteerde in totaal 57 projecten, waarvan 21 versneld en 36 geïncubeerd zullen worden. Zij zullen in deze eerste fase van het programma tot juni ondersteund worden. 

Deze eerste selectie is zeer evenwichtig en laat een grote diversiteit zien in de creatieve industrie van Guinee. Er zijn 21 projecten die geleid worden door vrouwen (37%). Ze is ook goed geografisch verdeeld, met 40 projecten uit Conakry, 8 uit Kindia en 9 uit Mamou. Tot slot zijn alle thema's van de projectoproep goed vertegenwoordigd, met 22 modeprojecten, 20 audiovisuele projecten, 12 designprojecten en 3 digitale projecten. 

Versnelde lijst

Felicitaties aan de fast-trackers die zijn geselecteerd voor het eerste cohort: Villa des arts, Emma Afro fashion, Moissi Kitoko, Reiwa Creative, Guinée Jazz, Limah fashion, Tokkora, Töky Falaky, Bang's celebrities, Holowaba Groupe, Spiritual Prod Africa, Kojac Films, Douk's, Zaza, Sigui, Binta Modelling Agency, 2K Studio, Laguiplus cinema, Ets DMY-Art DESIGN, Poutö. 

Lijst van couveuses

En goed gedaan voor de geselecteerde starters in het eerste cohort, namelijk : Coöperatieve Sisal II de Dalaba, Coopérative des tisserands de Mamou, COCODAL (Coopérative des Cordonniers de Dalaba), Sabou Moyyho, Dab technologie, GBF, Fahasby images, Sam Events, Stan Fashion, Diamond Visual Com, NEINDI, Festival talents jeunes, LINGUÉWY PRODUCTION, Se révaloriser à travers la peinture, Diallo et frères, Afro Fashion Scissors, Won ma dougui, AmzFashion, Initiative Jeune d'Animation Digitale, Recup'art, Ligne de prêt à porter unisexe, Voir Guinée, AKDesign & Déco, I & M Chic Creation, FIMOG (festival international de la mode guinéenne), An'Tigui, Regard Détaché, Kinsy prod, Arts bankhi, Tir Photo, Bantan Couture, La magie de la photographie, La jolie teinturière, MINSY TRADI.

Het programma ging van start op maandag 20 februari met een openingsevenement om alle projectleiders samen te brengen, die nu zijn begonnen met de workshops ideatie en creatieve industrieën.