Sluit
Typ minstens 1 karakter om te zoeken
100% creatieve ondernemers!

Ontdek de ondernemers van het 100% Creatief coaching programma!

Na de selectie van de projecten en de pitches van de ondernemers heeft het selectiecomité de projecten van het eerste cohort gekozen die zullen kunnen profiteren van het door de Europese Unie gefinancierde en door Enabel uitgevoerde steunprogramma.

Het doel van het programma is honderd projectleiders en culturele ondernemers op de as Conakry-Kindia-Mamou te ondersteunen in de sectoren mode, design, audiovisueel en digitaal. De jury heeft in totaal 57 projecten geselecteerd, waarvan 21 in acceleratie en 36 in incubatie, die in deze eerste fase van het programma tot juni zullen worden ondersteund. 

Deze eerste selectie is zeer evenwichtig en laat een grote diversiteit in de Guinese creatieve industrie zien. Zij omvat 21 projecten die door vrouwen worden geleid (37%). Zij is ook geografisch goed verdeeld met 40 projecten uit Conakry, 8 uit Kindia en 9 uit Mamou. Ten slotte zijn alle thema's van de oproep tot het indienen van projecten goed vertegenwoordigd met 22 modeprojecten, 20 audiovisuele projecten, 12 designprojecten en 3 digitale projecten. 

Versnelde lijst

Felicitaties aan de versnelde kandidaten die zijn geselecteerd voor het eerste cohort: Villa des arts, Emma Afro fashion, Moissi Kitoko, Reiwa Creative, Guinée Jazz, Limah fashion, Tokkora, Töky Falaky, Bang's celebrities, Holowaba Groupe, Spiritual Prod Africa, Kojac Films, Douk's, Zaza, Sigui, Binta Modelling Agency, 2K Studio, Laguiplus cinema, Ets DMY-Art DESIGN, Poutö. 

Lijst van couveuses

En felicitaties aan de voor het eerste cohort geselecteerde incubaten: : Cooperative Sisal II van Dalaba, Cooperative des tisserands de Mamou, COCODAL (Cooperative des Cordonniers de Dalaba), Sabou Moyyho, Dab technologie, GBF, Fahasby images, Sam Events, Stan Fashion, Diamond Visual Com, NEINDI, Festival talents jeunes, LINGUÉWY PRODUCTION, Se révaloriser à travers la peinture (Herwaarderen door schilderen), Diallo et frères, Afro Fashion Scissors, Won ma dougui, AmzFashion, Initiative Jeune d'Animation Digitale, Recup'art, Ligne de prêt à porter unisexe, Voir Guinée, AKDesign & Déco, I & M Chic Creation, FIMOG (festival international de la mode guinéenne), An'Tigui, Regard Détaché, Kinsy prod, Arts bankhi, Tir Photo, Bantan Couture, La magie de la photographie, La jolie teinturière, MINSY TRADI

Het programma begon op maandag 20 februari met een openingsevenement om alle projectleiders samen te brengen, die begonnen zijn met de ideeën- en opleidingsworkshops over de creatieve industrieën.