Sluit
Typ minstens 1 karakter om te zoeken

See U /// Nieuwe muurschildering "Watch Your Step

Nieuwe muurschildering van 1000m2 alleen zichtbaar vanuit de lucht / Door TAVU & LOUVES bij See U.

Nu de eerste stappen van de deconfinitie worden gezet, nu iedereen spreekt over verandering en overgang op sociaal, economisch, politiek en ecologisch gebied, zullen de volgende stappen, de volgende beslissingen en de komende jaren beslissend zijn.

Daarom hebben de kunstenaarscollectieven TAVU & LOUVES ervoor gekozen de problematiek van deze periode in een nieuwe samenwerking te verbeelden. Dit werk, het fresco WATCH YOUR STEP , is gemaakt op een ongebruikelijke drager: een dak van meer dan 1000m2, binnen de gebouwen van de tijdelijke bezetting See U, in het hart van Brussel en alleen zichtbaar vanuit de lucht.

Het moedigt ons aan hierover na te denken en perspectief te krijgen in deze kritieke periode. Over levensstijlen, hoofdzaken, het ontstaan van nieuwe gewoonten.

WATCH YOUR STEP kan op verschillende manieren gelezen worden, afhankelijk van de opname. In het bijzonder zijn er opschriften te zien die doen denken aan sommige slogans van de grote demonstraties van het afgelopen jaar, waaruit blijkt dat de urgentie van deze veranderingen verder gaat dan de gezondheidscrisis die we doormaken: " Geen G-spots meer, minder 5 G's, Geen cultuur, geen toekomst, We gaan niet terug naar de normaliteit omdat de normaliteithetprobleem was, Warmer dan het klimaat, Meer ijs, minder bankiers, Latenwe gaan kajakken, Amazone nie, Voorbij de grenzen, Bouw bruggen, geen muren" .

Deze creatie, volledig vrij en zelf geproduceerd, is zichtbaar vanuit de lucht en maakt deel uit van een lange samenwerking tussen de twee collectieven, TAVU & LOUVES, die regelmatig hun krachten bundelen om artistieke interventies in de stad uit te voeren. Hun aanpak is gebaseerd op waarden die van invloed zijn op de manier waarop wij naar de toekomst kijken.

Wolven

Louves is een Brussels kunstcollectief, opgericht door Cathy Gagalis Vega en Clarisse Jeghers. De kunstenaars ontmoetten elkaar bij La Cambre en bundelden hun vaardigheden in 2017. Atelier Louves reist om zijn identiteit achter te laten op alle dragers: textiel, muren, ramen, objecten, zeefdrukken, verpakkingen... Hun universum is grafisch en elke creatie is geïnspireerd op een plaats, een ontmoeting of een samenwerking.

TAVU

TAVU is een bureau voor visuele communicatie en een kunstenaarscollectief dat zich sinds 6 jaar inzet voor de waarden van lokale verankering, stadsbereik, artistieke bezetting van de openbare ruimte en Brusselse samenwerkingsverbanden op menselijke schaal. TAVU creëerde de volledige identiteit en visuele ondersteuning voor See U.