Sluit
Typ minstens 1 karakter om te zoeken

Creatieven verenigen zich tegen COVID-19!

Juliette Greindl en Tommy Onraedt zijn twee creatieve medewerkers die beiden een grote rol spelen in de evenementenwereld. Ze besloten hun passies en artistieke talenten te combineren om een manier te creëren om medisch personeel te steunen dat de Covid-19 pandemie bestrijdt. Het creëren van het nieuwe platform Stay Safe, Stay Creative heeft dit mogelijk gemaakt, sinds 20 maart 2020, na de aankondiging van de insluiting.

ONS DOEL? OM ZOVEEL MOGELIJK DONATIES TE VERZAMELEN!

Het concept begon met een collectie te koop aangeboden posters, ontworpen door Tommy Onraedt, die alle werknemers in de frontlinie bedanken, of ze nu levens redden of de schappen van supermarkten vullen. De posters maken mensen die hun leven riskeren voor anderen bewust en creëren een platform voor donaties. De posters zijn gemaakt met heldere kleuren en 18e en 19e eeuwse gravures, gedrukt op een formaat van 45×45 cm. Het concept is gegroeid, ze hebben nu hun website gelanceerd met andere producten die te koop zijn. Hun doel? Een postercampagne.

Dankzij de partners van Stay Safe, Stay Creative kon het concept op grotere schaal worden toegepast. In samenwerking met Yannick VDC, All Music, Brussels Tonight en Silent Jill (RTL) lanceerden zij de website met de nieuwe collectie Covid-19 t-shirts en totebags, naast de bekende posters. De ambitie van het hele team is echt om mensen bewust te maken van de eerstelijnsbanen die worden vergeten en die elke dag worden blootgesteld aan het virus om ons te helpen zo normaal mogelijk te leven.

EEN NATIONALE MOBILISATIE DANKZIJ DE WERELD VAN DE CULTUUR!

Juliette Greindl en Tommy Onraedt hebben ervoor gekozen de opbrengst te schenken aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De WHO leidt en werkt mee aan de wereldwijde inspanningen en ondersteunt landen bij de preventie, opsporing en bestrijding van de pandemie. De donaties zullen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat getroffen patiënten zorg krijgen, om essentiële uitrusting zoals maskers, handschoenen en beschermende uitrusting voor eerstelijnswerkers aan te schaffen, om ervoor te zorgen dat de medische wereld alle informatie en opleiding krijgt die zij nodig heeft om besmette patiënten op te sporen en te behandelen, om vaccins, tests en behandelingen te ontwikkelen, en in het algemeen om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen.

Het volgende doel van Stay Safe, Stay Creative is een nationale postercampagne, met als doel het bewustzijn te vergroten. Dankzij de verschillende partnerschappen met CosMotion, Rapid Media en Cultuur en Promotie wordt deze campagne mogelijk. Het concept houdt in dat tijdens de ontwikkeling van de campagne een video wordt opgenomen met de zes verschillende posters die de
frontlijnbanen in de Covid-19 vertegenwoordigen, gemaakt door Tommy Onraedt. De video zal worden uitgezonden op sociale netwerken, en door deze massaal te delen kunnen ze een groter publiek bereiken om de bewustwording te vergroten.

EN DAN?

De door Juliette Greindl en Tommy Onraedt gemaakte producten vergden veel creativiteit en denkwerk, van de gekozen ambachten tot de kleuren, tot het concept van het ontvangen van een voorwerp in ruil voor een donatie, maar ook het idee om het te kunnen schenken aan een dierbare wiens vak in de frontlinie ligt.

Dit verklaart waarom ze besloten hebben portretten te gebruiken die de verschillende beroepen illustreren, zoals artsen, verpleegsters, vuilnismannen, verkopers, soldaten, apothekers, wetenschappers... de lijst gaat maar door.

CosMotion, een streetmarketingbureau opgericht door Juliette Greindl, organiseert de landelijke verspreiding via een stedelijke postercampagne. Alle partners, zoals Rapid Media, Vision-Visu en CosMotion zullen hun eigen CEO's alleen de straat op sturen om de campagne te starten, op eigen kosten.

Zij zijn zich bewust van de risico's en zullen ervoor zorgen dat de nodige voorzorgsmaatregelen worden genomen.

Hun prioriteit is de mensen zoveel mogelijk bewust te maken van de frontlijnberoepen die elke dag hun leven op het spel zetten, en ook donaties aan de WHO.

Meer ?

https://www.staysafestaycreative.com/