Sluit
Typ minstens 1 karakter om te zoeken

Pali Pali

Nieuwe zomer bij See U

De transformatie van de voormalige Fritz Toussaint-kazerne tot een open, gemengde en multifunctionele wijk is de concrete fase ingegaan. Het eerste verbouwingsproject voor de emblematische gebouwen is gestart door de universiteiten ULB en VUB. Andere gaan dit najaar van start, waaronder de verbouwing van het voormalige Manège en de herinrichting van de openbare ruimte door de Société d'Aménagement Urbain (SAU), die Usquare.brussels coördineert. Dit behelst de geleidelijke herconfiguratie van Zie U. Het vertrek van de tijdelijke bewoners, de See Users, is dus zoals gepland begonnen. De SAU heeft See U echter gevraagd een laatste seizoen van activiteiten te organiseren, dat verenigbaar is met de nieuwe beperkingen die inherent zijn aan de werkzaamheden, tot het einde van de zomer van 2022.

 

☀️ Een zomer gericht op het district ☀️

Ook deze zomer beloven wij u een wijkgericht programma. Op het programma: een guinguette open van woensdag tot zondag; het Meet U-programma voor de buurt (Quartier en Feest, Tous Fritz, enz.); sporttoernooien (petanque, beachvolleybal, darts, pingpong); gezinsactiviteiten (kinderworkshops, speeltuin, live kunstvoorstelling) en de terugkeer van de openluchtbioscoop!

 

🛠 Zag U " ontmanteling van de Velodroom "

De ontmanteling van de Velodroom is begonnen! De uitdaging is om de geest van See U ook na de tijdelijke bezetting voort te zetten: door duurzame bedrijven en projecten op te zetten; door ontmoetingen en samenwerkingsverbanden te initiëren die verder reiken dan de tijdelijke bezetting. Ook de Velodroom zal zich na zijn ontmanteling verspreiden en zijn materialen zullen door zijn gebruikers opnieuw worden toegeëigend.
➡️ Een deel van de Velodroom zal worden omgevormd tot een agora om het publiek te ontvangen tijdens openluchtbioscopen, concerten en voorstellingen;
➡️ De rest van het hout zal dan gedurende de zomer worden omgevormd tot kleine voorzieningen op het terrein;
Zo wordt het centrale gedeelte van het terrein opengesteld voor nieuwe, gezins- en sportgerichte activiteiten, terwijl de Velodroom in meerdere vormen het terrein zal verlaten.

 

📒Restitutie dag 🥳

De teams van See U en SAU zullen aanbieden om tijdens een restitutiedag terug te kijken op deze buitengewone tijdelijke bezetting. Deze feedbackdag wordt georganiseerd rond drie momenten: een ronde tafel om de See U ervaring te delen en te evalueren; de presentatie van een fotoboek; en een feestelijk moment van ontmoeting geprogrammeerd door de See Users.

 

🔥Agenda voor het seizoen 2022🍹

➡️ Wednesdays - Focus Music Box concerten, die sinds twee jaar jonge opkomende Franstalige en Nederlandstalige Belgische artiesten naar het podium van See U brengen;
➡️ Thursdays - Out of office zet dit jaar jonge Belgische dj's en Brusselse vinylwinkels in de kijker. De Feed U biologische markt zal ook aanwezig zijn.
➡️ Vrijdag - Barbecue bij See U en buurtpromotie: naast Quartiers en Feest en de Roller Together zullen er dynamische en participatieve activiteiten zijn, zoals een open akoestisch podium. De Kinopenair komt ook terug.
➡️ zaterdag: jeu de boules, molky, darts,volleybalsporttoernooien... 's Avonds: See U geeft zijn podium aan culturele acteurs en groepen uit de omgeving die concerten geven.
➡️ zondagen - Markten, vintage markten, vlooienmarkten, plantenmarkten, enz. Activiteiten voor kinderen. Levende kunst: voorstellingen, workshops, goochelaars, verhalenvertellers...

 

See U Soon 💛