Sluit
Typ ten minste 1 teken om te zoeken

pali pali

Nieuwe zomer bij See U

De transformatie van de voormalige Fritz Toussaint kazerne in een open, gemengde, multifunctionele wijk is de uitvoeringsfase ingegaan. Het eerste project voor de omvorming van de emblematische gebouwen werd opgestart door de universiteiten ULB en VUB. Andere projecten gaan dit najaar van start, waaronder de verbouwing van de voormalige Manège en de herinrichting van de openbare ruimtes door de Société d'Aménagement Urbain (SAU), die Usquare.brussels coördineert. Het gaat om de geleidelijke herconfiguratie van See U. De tijdelijke bewoners, de See Users, zijn zoals gepland begonnen te vertrekken. Maar de SAU heeft See U gevraagd om tot het einde van de zomer van 2022 een laatste seizoen van evenementen te organiseren die verenigbaar zijn met de nieuwe beperkingen die inherent zijn aan de werken.

 

☀️ Zomer in de buurt

Ook deze zomer kunnen we je weer een programma beloven dat helemaal in het teken staat van de buurt. Op het programma: een guinguette die open is van woensdag tot zondag; het Meet U-programma voor de buurt (Quartier en Feest, Tous Fritz, enz.); sporttoernooien (petanque, beachvolleybal, darts, pingpong); gezinsactiviteiten (kinderworkshops, speeltuin, voorstelling van podiumkunsten) en de terugkeer van de openluchtbioscoop!

 

Zag U "de Velodroom ontmantelen"🚲

De ontmanteling van de Velodroom is begonnen! De uitdaging is om de geest van See U voort te zetten na de tijdelijke bezetting: door bedrijven en langetermijnprojecten op te zetten; door ontmoetingen en samenwerkingsverbanden te initiëren die verder gaan dan de tijdelijke bezetting. Ook de Velodroom zal zich verspreiden nadat hij is afgebroken, en de materialen zullen opnieuw worden toegeëigend door de gebruikers.
➡️ Een deel van de Velodroom zal worden omgetoverd tot een agora om het publiek te ontvangen tijdens openluchtbioscopen, concerten en optredens;
➡️ De rest van het hout zal vervolgens worden omgevormd tot kleinschalige terreinverbeteringen gedurende de zomer;
Op deze manier wordt het centrale deel van het terrein opengesteld voor nieuwe activiteiten, gericht op gezinnen en sport, terwijl de Velodroom het terrein in verschillende vormen verlaat.

 

Hersteldag 🥳

De See U- en SAU-teams zullen tijdens een eendaags evenement terugkijken op deze buitengewone tijdelijke bezetting. De terugkomdag wordt georganiseerd rond drie evenementen: een ronde tafel om de See U-ervaring te delen en te evalueren, de presentatie van een fotoboek en een feestelijke bijeenkomst georganiseerd door de See Users.

 

🔥Agenda voor het seizoen 2022🍹

➡️ Mercredis - Concerten Focus Music Box, dat de laatste 2 jaar opkomende Franstalige en Nederlandstalige Belgische artiesten presenteert op het See U-podium;
➡️ Thursdays - Out of office presenteert dit jaar jonge Belgische dj's en Brusselse vinylwinkels. De biologische markt Feed U zal ook aanwezig zijn.
➡️ Vrijdag - Barbecue bij See U en de buurt in de kijker: naast de organisatie van Quartiers en Feest en de Roller Together bieden we dynamische, participatieve activiteiten, zoals een open akoestisch podium. Kinopenair is ook weer van de partij.
➡️ Zaterdag: jeu de boules, molky, darts envolleybalsporttoernooien... 's Avonds: See U geeft zijn podium aan lokale culturele spelers en groepen, die concerten zullen geven.
➡️ zondagen - markten, vintage markten, vlooienmarkten, plantenmarkten, enz. Activiteiten voor kinderen. Podiumkunsten: voorstellingen, workshops, goochelaars, verhalenvertellers...

 

Tot ziens 💛