Sluit
Typ ten minste 1 teken om te zoeken

Grand Hospice: Jardin & Pali Pali winnen co-creatie award

Op donderdag 21 april werden zeven Brusselse creatieve initiatieven van 2021 bekroond tijdens de visit.brussels Awards. De winnaars van de awards van dit jaar werden gekozen door het grote publiek en door een jury bestaande uit leden van verschillende beroepsverenigingen uit de toeristische sector, de academische wereld en de pers.

pali pali, een versneller van culturele, sociale en gemeenschapsprojecten, organiseert de tijdelijke bezetting van de Pacheco-site tot december 2023 onder de naam Grand Hospice. Het plan is om een culturele en sociale hub te creëren die een scala aan diensten en activiteiten aanbiedt aan de bewoners van de omliggende wijken en daarbuiten. Na de oproep tot het indienen van projecten voor de ruimte werden meer dan 150 aanvragen ontvangen om van deze historische locatie een ontmoetingsplaats voor de buurt te maken. De ambitie is om een aantal complementaire activiteiten samen te brengen, een bemiddelings- en opvangcentrum voor de buurt te creëren en sociale innovatie te demonstreren. Voor het beheer van de tuinen en de guinguette werkt Pali Pali samen met Jardin. Jardin transformeert de ruimtes in adembenemende plekken waar de nadruk altijd op de beleving ligt.