Sluit
Typ minstens 1 karakter om te zoeken

Grand Hospice: Jardin & Pali Pali winnen co-creatieprijs

Op donderdag 21 april werden zeven creatieve Brusselse initiatieven die hun stempel hebben gedrukt op 2021 bekroond met de visit.brussels Awards. De winnaars van deze nieuwe editie zijn gekozen door het grote publiek en door een jury bestaande uit leden van verschillende beroepsverenigingen uit de toeristische sector, de academische wereld en de pers.

pali pali, een versneller van culturele, sociale en solidariteitsprojecten, organiseert de tijdelijke bezetting van de Pacheco-site tot december 2023 onder de naam Grand Hospice. Het programma omvat een culturele en sociale derde plaats die allerlei collectieve diensten en activiteiten aanbiedt aan de bewoners van de omliggende wijken en daarbuiten. Na de oproep voor projecten om de ruimte te bezetten, werden meer dan 150 aanvragen ontvangen om van deze historische locatie een ontmoetingsplaats en een plaats van welkom in de wijk te maken. De ambitie is om verschillende complementaire activiteiten samen te brengen, een bemiddelings- en opvangcentrum voor de buurt aan te bieden en sociale innovatie te demonstreren. Voor het beheer van de tuinen en de guinguette werkt Pali Pali samen met Jardin. Jardin verandert de ruimtes in adembenemende plekken waar de nadruk altijd op de beleving ligt.