Sluit
Typ ten minste 1 teken om te zoeken
Nieuw Europees Bauhaus

Nieuw Europees Bauhaus!

Hackathon gewijd aan micro-solidariteit in het Grand Hospice 

Solidariteit is een van de fundamentele waarden van het Grand Hospice. Op de locatie worden 150 projecten uitgevoerd op het gebied van duurzame ontwikkeling, gemeenschap, kunst & cultuur en onderwijs & gezondheid. 

Als onderdeel van het Nieuwe Europese Bauhaus organiseert het Grand Hospice een hackathon gewijd aan microsolidariteit en roept de hele Grand Hospice gemeenschap op om projecten in nood te helpen.

Het Nieuwe Europese Bauhaus is een ecologisch, economisch en cultureel project dat design, duurzaamheid, toegankelijkheid, betaalbaarheid en investeringen wil combineren om het Groene Pact voor Europa te helpen verwezenlijken. Dit initiatief geeft een culturele en creatieve dimensie aan het Groene Pact voor Europa, met als doel te laten zien dat duurzame innovatie zich vertaalt in concrete en positieve ervaringen in ons dagelijks leven.

Heb je hulp nodig met communicatie? organisatie? of een heel praktisch sociaal of cultureel project? De hackathon geeft je toegang tot deskundig advies en hulp van de hele Grand Hospice gemeenschap. Het doel is om verbindingen te leggen tussen projecten, expertise, creativiteit en burgers om concrete oplossingen te bieden voor specifieke uitdagingen.

De uitdagingen worden gepresenteerd tijdens de "Big Day", een evenement dat alle culturele en sociale activiteiten van het Grand Hospice op 24 september in de schijnwerpers zet, en de resultaten worden op 20 oktober gepresenteerd. 

Uiteindelijk worden er 10 projecten geselecteerd en 1 winnaar krijgt persoonlijke ondersteuning gedurende 2024. 

Klik hier om te registreren

Evenementen 

  • 24 september 2023: Viering van het Nieuwe Europese Bauhaus ; 
  • 20 oktober 2023: Hackathon

Voorbereidende webinars : 

  • 19 september (11u00): Inleiding & Identificatie van de uitdagingen ; 
  • 3 oktober (11:00): Teamopstelling;   
  • 10 oktober (11:00): start van de werkzaamheden 

- Het EIT Community New European Bauhaus project B.creative in Le Grand Hospice wordt gefinancierd door het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT), een orgaan van de Europese Unie.