Sluit
Typ ten minste 1 teken om te zoeken
Bequal Festival

2e Bequal Festival

Het doek is gevallen voor het Bequal Festival, maar de echo's van het evenement klinken nog na in de gangen van het Grand Hospice. Het festival, georganiseerd door Les Voyageurs Sans Bagages, heeft opnieuw zijn stempel gedrukt op kunst, cultuur en inclusie. Als je niet het geluk had erbij te zijn, of als je het moment wilt herbeleven, is hier een terugblik op een gedenkwaardig weekend dat ons hart verwarmde en onze geest stimuleerde.

Het Bequal Festival: een lofzang op inclusie en cultuur

Dit kunstevenement vond plaats in het historische Grand Hospice en verwelkomde een divers en gevarieerd publiek. Het evenement wordt geleid door Les Voyageurs Sans Bagages en heeft de nobele ambitie om gelijkheid en inclusie te bevorderen door middel van kunst en cultuur. 

Dit jaar waren we getuige van een explosie van talent en creativiteit. Bekende persoonlijkheden zoals Zidani, Mousta Largo en Ras el Hanout verlichtten het podium met hun aanwezigheid. Het theater werd opgeluisterd door optredens van Sacré Mômans en Compagnie Os'O, terwijl de live concerten van Lay This Drum de sfeer er goed in brachten. Slam vond zijn stem met FeminiX, terwijl DJ Retro Cassetta de dansvloer in vuur en vlam zette met een energieke set.

Maar daar hield het evenement niet op! Het circus werd vertegenwoordigd door Cie Mocktail en komiek SOUSOU liet ons hardop lachen met zijn onemanshow. Ook dans kwam aan bod met een optreden van Saturation. En wie kan de stand-up comedy club vergeten, briljant gehost door Mouss' van Voyageurs Sans Bagages en Smile comedy? Jimmy Vandael, Salim Shady, Sarah Lélé en Oxymore & Hicham El Hariri deden allemaal mee aan de lachsalvo's.

We hadden ook het voorrecht om een filmdebat bij te wonen onder leiding van Noureddine Zerrad & Fionn Perry, evenals entertainment en shows voor kinderen. En als klap op de vuurpijl werd het weekend opgeluisterd door de onvergetelijke beats van de beroemde DJ Be A. Er is geen twijfel mogelijk, dit jaar was een echt feest van kunst en cultuur!

Een weekend vol emotie en ontdekkingen

Het Bequal Festival bood een gedenkwaardig weekend vol intense emoties en artistieke ontdekkingen. Festivalgangers werden meegevoerd naar een levendig en fascinerend universum, waar elk moment een kans was om je te verwonderen en te laten verrassen. Hier is een overzicht van dit onvergetelijke weekend:

Vanaf het begin van het festival was de sfeer elektrisch. De eerste bezoekers werden verwelkomd door een verscheidenheid aan interactieve workshops en artistieke voorstellingen die hun nieuwsgierigheid prikkelden en hun creativiteit stimuleerden. Jong en oud waren verrukt over de meeslepende activiteiten, die iedereen de kans gaven om zichzelf te uiten en nieuwe vormen van kunst te ontdekken.

Op zaterdag en zondag werden festivalgangers getrakteerd op een reeks fascinerende lezingen en debatten over het thema inclusie en gelijkheid. Deskundigen en geëngageerde kunstenaars deelden hun gedachten en ervaringen en voedden de geesten van de deelnemers. Deze momenten van uitwisseling waren een echte bron van inspiratie en hielpen om het publiek bewust te maken van belangrijke kwesties in onze samenleving.

Het festival had ook een openluchtconcert dat het publiek tot in de late uurtjes in de ban hield. De artiesten zetten het podium in vuur en vlam met hun betoverende optredens en namen de toeschouwers mee op een onvergetelijke muzikale reis. De levendige melodieën en opzwepende ritmes zorgden voor een feestelijke sfeer en gaven iedereen de kans om te dansen en zich te laten meeslepen door de muziek.

Dit weekend was veel meer dan een artistieke bijeenkomst. Het was een viering van emotie, ontdekking en zelfexpressie door middel van kunst. Elk moment van het Bequal Festival was een kans om in contact te komen met anderen, emoties te delen en je open te stellen voor nieuwe perspectieven.

Hoogtepunten van het Bequal Festival

Het Bequal Festival was een ware explosie van talent en emotie, met vele gedenkwaardige hoogtepunten. Hier zijn enkele hoogtepunten van deze uitzonderlijke editie:

De opening van het festival met Lay This Drum was echt een vurig spektakel. Deze groep vrouwelijke percussionisten bracht een aanstekelijke energie naar het Grand Hospice en nam het publiek mee in een ritmisch en meeslepend universum. Hun optredens waren een ware ode aan de kracht en creativiteit van vrouwen in de muziekwereld.

Gedurende het festival genoten festivalgangers van een eclectische selectie artiesten uit een breed scala aan disciplines. Theater, dans, muziek, slam en vele andere artiesten deelden hun talent en passie met het publiek. Elke show was een unieke kans om originele kunstvormen te ontdekken en meegesleept te worden door boeiende optredens.

De impact van het Bequal Festival: meer dan een cultureel evenement

Dit initiatief sluit perfect aan bij de waarden van Pali Pali en het Grand Hospice, die gebaseerd zijn op inclusie, diversiteit en gelijkheid. Het was een evenement dat niet alleen kunst en cultuur vierde, maar ook een belangrijke boodschap van acceptatie en wederzijds respect uitdroeg. Het gaf zichtbaarheid aan degenen die vaak ondervertegenwoordigd zijn en benadrukte de rijkdom van onze gemeenschap.

Een essentieel aspect van het Grand Hospice is de diversiteit van zijn publiek. We zijn er trots op dat we mensen uit alle lagen van de bevolking mogen verwelkomen en we geloven dat onze kracht in deze mix ligt. Het is meer dan alleen een plek om te ontspannen: het is een levendige ruimte om te leven en mensen te ontmoeten, verrijkt door elke bezoeker. We streven ernaar deze diversiteit te bestendigen door een omgeving te creëren waarin iedereen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt, door middel van een inclusieve aanpak. Deze visie vormt de leidraad voor onze beslissingen en evenementen en verankert de locatie in een dynamiek van openheid en solidariteit.

Concluderend: een evenement dat u niet mag missen

Het was een rijke en inspirerende ervaring voor iedereen die het geluk had om deel te nemen. Het festival bood niet alleen een platform voor kunst en cultuur, maar ook voor gelijkheid, inclusie en diversiteit. We kunnen niet wachten om te zien wat Les Voyageurs Sans Bagages volgend jaar voor ons in petto heeft.

Als je deze recensie van het Bequal Festival leuk vond, aarzel dan niet om onze sociale netwerken te bezoeken en te delen! We lezen ook graag je commentaar en feedback. 

Als je er dit jaar niet bij kon zijn, hopen we je volgend jaar te zien voor deze prachtige viering van kunst, cultuur en inclusie!