Sluit
Typ ten minste 1 teken om te zoeken

Creatis Beijing 2021

Voor de editie 2021 van de Beijing Design Week, en na de annulering van de editie 2020, stelt Creatis een nieuw formaat voor om de impact van Covid 19 te weerspiegelen: Creatis Digital Beijing.

Een succesvol 2019

In 2019 bood Creatis Brussels, de eerste Belgische business incubator gewijd aan de culturele en creatieve industrieën, met succes een 5-daags programma ter ondersteuning van culturele bedrijven om het imago van Brussel op het vlak van culturele innovatie in de verf te zetten en concrete projecten op te starten.

Elk van de deelnemende bedrijven realiseerde een project als resultaat van de reis en bouwde duurzame relaties op met hun Chinese tegenhangers. Het beste voorbeeld hiervan is het Collectible Contemporary Art Fair project, dat niet alleen leidde tot een tentoonstellingsproject in China (uitgesteld vanwege Covid 19), maar ook tot de deelname van de prestigieuze Art Lexing galerie aan de Collectible editie in Brussel. 

Impact van Covid 19

Het doel van het programma is nog steeds om ondernemende projecten met concrete banden of ontwikkelingsmogelijkheden in China te selecteren en de Beijing Design Week aan te grijpen om hun ontwikkeling te versnellen. De ambitie is ook om duurzame relaties te creëren tussen deze projecten en het Chinese culturele ecosysteem, door samen te werken met echte lokale partners.

De impact van Covid-19 op de creatieve industrie dwingt ons om onze relatie met cultuur te herzien, waardoor het onmogelijk wordt om 2019 simpelweg te reproduceren. Deze nieuwe editie wordt daarom een digitaal succes, met een selectie van projecten die een online component bevatten die toegankelijk is voor de Chinese markt.

Oproep tot projecten voor 2021 

Concreet zullen opnieuw 5 Brusselse bedrijven naar Beijing worden uitgenodigd om hun ontwikkeling te versnellen en concrete acties in China op te starten. Deze bedrijven zullen een begeleidingsprogramma volgen dat hen zal toelaten hun kansen op een succesvolle vestiging in China te maximaliseren en bilaterale samenwerkingen op te starten. Om dit doel te bereiken, zal ons programma opnieuw profiteren van de expertise van Doors en Best of Belgium, waarmee we in 2019 hebben samengewerkt.

U bent....

Een in Brussel gevestigd bedrijf dat een innovatieve oplossing of product heeft ontwikkeld met een digitale aanwezigheid op het gebied van culturele en creatieve industrieën (CCI), zoals audiovisuele media, videogames, muziek, podiumkunsten, beeldende kunst, entertainment, digitale media, enz.

Wil je...

- Presenteer je project op de Chinese markt;

- Het benaderen van instellingen, lokale overheden, ontwikkelaars van culturele vastgoedcomplexen en exploitanten van podia en particuliere bedrijven op het gebied van CCI;

- De behoeften van de markt en de lokale concurrentie begrijpen en doorgronden en potentiële partners identificeren.

Stuur je sollicitatie (inclusief een presentatie van 1 pagina over je bedrijf) naar bruxelles@residencecreatis.fr.