Sluit
Typ minstens 1 karakter om te zoeken

Creatis Beijing 2021

Voor de editie 2021 van de Beijing Design Week, en na de annulering van de editie 2020, stelt Creatis een nieuw formaat voor dat rekening houdt met de impact van Covid 19: Creatis Digital Beijing.

Succes van de editie 2019

In 2019 bood Creatis Brussels, de eerste Belgische business incubator gewijd aan culturele en creatieve industrieën, met succes een 5-daags programma van culturele business coaching aan om het imago van Brussel op het gebied van culturele innovatie in de verf te zetten en concrete projecten te initiëren.

Elk van de deelnemende bedrijven realiseerde een project als resultaat van de reis en bouwde duurzame relaties op met hun Chinese tegenhangers. Het beste voorbeeld hiervan is het project Collectible Contemporary Art Fair, dat niet alleen leidde tot een tentoonstellingsproject in China (uitgesteld vanwege Covid 19), maar ook tot de deelname van de prestigieuze galerie Art Lexing aan de Collectible-editie in Brussel. 

Effect van Covid 19

Het doel van het programma is altijd om ondernemende projecten te selecteren met concrete banden of ontwikkelingsmogelijkheden in China, en de Beijing Design Week aan te grijpen om hun ontwikkeling te versnellen. De ambitie is ook om duurzame relaties te creëren tussen deze projecten en het Chinese culturele ecosysteem, door lokaal een beroep te doen op echte partners.

De impact van Covid-19 op de creatieve industrieën dwingt ons om onze relatie met cultuur te heroverwegen, waardoor het onmogelijk wordt om het jaar 2019 simpelweg te reproduceren. Deze nieuwe editie wordt dan ook een digitaal succes, met een selectie van projecten die een online gedeelte bevatten dat toegankelijk is voor de Chinese markt.

Oproep tot projecten voor de editie 2021 

Concreet zullen opnieuw 5 Brusselse bedrijven naar Peking worden uitgenodigd om hun ontwikkeling te versnellen en concrete acties op het Chinese grondgebied te ondernemen. Deze bedrijven zullen een steunprogramma volgen dat hen in staat zal stellen hun kansen op een succesvolle vestiging in China te maximaliseren en bilaterale samenwerkingsverbanden aan te gaan. Om dit doel te bereiken zal ons programma opnieuw profiteren van de expertise van de bedrijven Doors en Best of Belgium waarmee we in 2019 hebben samengewerkt.

U bent....

Een in Brussel gevestigd bedrijf dat een innovatieve oplossing of product heeft ontwikkeld, met een digitale aanwezigheid en toegepast op het gebied van de culturele en creatieve industrieën (CCI) zoals audiovisuele, videogames, muziek, podiumkunsten, visuele kunsten, entertainment, digitale media,...

Wil je...

- Presenteer uw project aan de Chinese markt;

- Instellingen, lokale overheden, ontwikkelaars van culturele vastgoedcomplexen en exploitanten van podia en particuliere ondernemingen benaderen op het gebied van CCI;

- De marktbehoeften en de lokale concurrentie begrijpen en inschatten en potentiële partners identificeren.

Stuur uw sollicitatie (bedrijfspresentatie van 1 pagina) naar bruxelles@residencecreatis.fr.