Sluit
Typ ten minste 1 teken om te zoeken

Olivia de Bie treedt in dienst bij pali pali als manager duurzaamheid en verantwoordelijkheid

pali pali is verheugd Olivia de Bie te verwelkomen in haar team als sustainability & responsability manager. Organisaties met een goed gedefinieerde duurzaamheidsstrategie hebben een positieve impact op hun klanten en de maatschappij, verhogen het welzijn van hun medewerkers en zijn aantrekkelijker. Dankzij hun wendbaarheid en langetermijnvisie zijn ze beter in staat om te anticiperen en duurzame waarde te creëren. Op basis van haar ervaring bij Deloitte zal Olivia samenwerken met alle belanghebbenden, van bestuursleden tot werknemers, van strategieontwerp tot operationele implementatie, om de betrokkenheid en het succes van projecten te garanderen.

Wat is je achtergrond?

Ik heb altijd een diep verlangen gehad om een positieve impact te hebben op de mensen om me heen en op de wereld, zonder echt te weten hoe ik dat moest aanpakken. Met mijn passie voor multiculturalisme, innovatie, ondernemerschap en menselijke relaties zijn de mogelijkheden eindeloos.

Tijdens mijn managementstudie vond ik al snel het vakgebied waarin ik tot bloei zou komen en dat me fascineerde: bedrijfsethiek en duurzame ontwikkeling. Voor mij was het duidelijk: bedrijven hebben een verantwoordelijkheid tegenover de maatschappij. 

Na een eerste ervaring bij Unilever, waarin ik zoveel mogelijk betrokken raakte bij MVO-projecten, begon ik bij Deloitte en werkte ik voor de Deloitte Foundation en het Ethics-programma. Het was een zeer rijke ervaring, zowel vanuit menselijk als professioneel oogpunt. Ik heb mezelf kunnen ontwikkelen en MVO- en ethiekprojecten kunnen opzetten, en ik heb ook deelgenomen aan de implementatie van het 'Purpose'-project intern. 

In mei 2021 had ik het geluk om de projectleider van Entrepreneuriat & Transition te ontmoeten, die me de kans bood om hen te vergezellen in hun ondernemersavontuur als coördinator voor 6 maanden, net lang genoeg om de non-profitorganisatie te lanceren en de E&T-dag in oktober te organiseren. 

Daarnaast blijf ik actief door me in te zetten als Gen T (met name in het bestuur) en daarna als Changemaker, bij The Shift. In 2020 hebben een vriend en ik de groep 'Home Sweet Homes' opgericht, die vrijwilligers samenbrengt die in tehuizen komen helpen om het personeel te ontlasten en bewoners te ondersteunen die lijden onder de huidige situatie. 

Waarom lid worden van Pali Pali?

Ik ontmoette pali pali voor het eerst op Ecole 19 (pali pali was betrokken bij het opzetten van de school met het bedrijf Kersel) een paar jaar geleden, en ik herkende mezelf meteen in de visie en activiteiten van het bedrijf. Sindsdien volg ik hun projecten, die ik om verschillende redenen interessant vind: ze zijn innovatief, ontwrichtend en hebben altijd een positieve impact op de maatschappij. Het was dus een no-brainer voor mij toen de kans zich voordeed om met pali pali samen te werken. 

pali pali is een kleine, dynamische en professionele organisatie met een missie (met een hoofdletter M!) en sterke waarden die erg op die van mij lijken. 

pali pali is een reeks projecten, de ene nog spannender dan de andere, altijd met het doel om een positieve en inclusieve impact op de samenleving te hebben. 

pali pali gaat over mensen met verschillende achtergronden, ervaringen en vaardigheden, en een nauwe relatie met sociaal-culturele en solidariteitsprojecten. 

Pali Pali is een omgeving waarin ik mijn kennis kan toepassen, kan leren en groeien terwijl ik een positieve impact heb op de maatschappij.  

Wat zijn je verantwoordelijkheden bij pali pali?

Er is zoveel te doen in Pali Pali! En het is spannend! 

Van mijn kant zal ik me concentreren op Duurzaamheid en het ontwikkelen van het adviesaanbod op het gebied van duurzaamheid (MVO, ethiek, betrokkenheid, inclusie). Mijn belangrijkste taken zijn het opzetten van het aanbod, het ontwikkelen van het netwerk en het bewaken van het ecosysteem om ervoor te zorgen dat onze diensten van hoge kwaliteit, innovatief en efficiënt zijn. 

Tot slot zal ik ook bedrijven adviseren, ondersteunen en met hen samenwerken in hun transformatie naar een (meer) duurzame organisatie. Van het opnieuw vormgeven van de betekenis van het bedrijf, tot de operationele implementatie van MVO-projecten en -activiteiten, via het ontwerpen van strategieën voor ethiek en duurzame ontwikkeling, ons doel met pali pali is om de transitie te versnellen met respect voor de 3 P's (people, planet, profit).