Sluit
Typ minstens 1 karakter om te zoeken

Olivia de Bie treedt in dienst bij pali pali als manager duurzaamheid en verantwoordelijkheid

pali pali is verheugd Olivia de Bie te verwelkomen in haar team als sustainability & responsability manager. Organisaties met een goed gedefinieerde duurzaamheidsstrategie hebben een positief effect op hun klanten en de samenleving, vergroten het welzijn van hun werknemers en zijn aantrekkelijker. Dankzij hun wendbaarheid en langetermijnvisie kunnen zij beter anticiperen en op duurzame wijze waarde creëren. Met haar ervaring bij Deloitte zal Olivia samenwerken met alle belanghebbenden, van bestuursleden tot werknemers, van strategieontwerp tot operationele implementatie, om betrokkenheid en succes te garanderen.

Wat is je achtergrond?

Ik heb altijd een diep verlangen gehad om een positieve invloed te hebben op mijn omgeving en op de wereld, zonder echt te weten hoe dat te bereiken. Gepassioneerd door multiculturaliteit, innovatie, ondernemerschap en menselijke relaties zijn de mogelijkheden legio.

Tijdens mijn studie bedrijfskunde vond ik al snel het vakgebied waarin ik zou floreren en dat me fascineerde: bedrijfsethiek en duurzame ontwikkeling. Het was me duidelijk: bedrijven hebben een verantwoordelijkheid tegenover de maatschappij. 

Na een eerste ervaring bij Unilever, waarin ik me zoveel mogelijk met MVO-projecten heb beziggehouden, ben ik bij Deloitte begonnen en heb ik gewerkt voor de Deloitte Foundation en het Ethics-programma. Deze ervaring was zeer rijk vanuit menselijk en professioneel oogpunt. Ik kon MVO- en ethiekprojecten ontwikkelen en uitvoeren, en deelnemen aan de uitvoering van het Purpose-project intern. 

In mei 2021 had ik het geluk de projectleider van Entrepreneuriat & Transition te ontmoeten, die me aanbood om mee te gaan in het ondernemersavontuur als coördinator voor een periode van 6 maanden, de tijd om de vzw te lanceren en de E&T-dag in oktober te organiseren. 

Daarnaast blijf ik actief als Gen T (met name in het bestuur), en daarna als Changemaker, met The Shift. In 2020 hebben we met een vriend de groep "Home Sweet Homes" opgericht, die vrijwilligers samenbrengt die in tehuizen komen helpen om het personeel te ontlasten en de bewoners te ondersteunen die onder de huidige situatie lijden. 

Waarom bij Pali Pali?

Ik ontmoette pali pali een paar jaar geleden voor het eerst op School 19 (pali pali hielp de school opzetten met het bedrijf Kersel), en ik herkende me meteen in de visie en activiteiten van het bedrijf. Sindsdien volg ik hun projecten, die ik om verschillende redenen interessant vind: ze zijn innovatief, ontwrichtend en hebben altijd een positieve impact op de samenleving. Dus het was een no-brainer voor mij toen de kans zich voordeed om met Pali Pali te werken. 

pali pali is een kleine, dynamische en professionele structuur, met een Missie (met een hoofdletter M!) en sterke waarden die vergelijkbaar zijn met de mijne. 

pali pali is een reeks projecten die elk spannender zijn dan de vorige, altijd met het doel een positieve en inclusieve impact op de samenleving te hebben. 

pali pali gaat over mensen met verschillende achtergronden, ervaringen en vaardigheden, en de nabijheid van sociaal-culturele en solidariteitsprojecten. 

Pali Pali is een omgeving waarin ik mijn kennis kan toepassen, kan leren en groeien terwijl ik een positieve invloed heb op de maatschappij.  

Wat zijn je taken bij Pali Pali?

In Pali Pali is veel te doen! En het is spannend! 

Van mijn kant zal ik me concentreren op het onderdeel duurzaamheid en het duurzaamheidsadviesaanbod ontwikkelen (MVO, ethiek, engagement, inclusie). Mijn belangrijkste taken zijn het opzetten van het aanbod, het ontwikkelen van het netwerk en het bewaken van het ecosysteem om ervoor te zorgen dat onze diensten van hoge kwaliteit, innovatief en efficiënt zijn. 

Ten slotte zal ik ook bedrijven adviseren, begeleiden en samenwerken in hun transformatie naar een (meer) duurzame organisatie. Van het opnieuw vormgeven van de betekenis van het bedrijf, over de operationele uitvoering van MVO-projecten en -activiteiten, tot het ontwerpen van ethische en duurzame ontwikkelingsstrategieën, ons doel met pali pali is de transitie te versnellen met respect voor de 3 P's (people, planet, profit).