Sluit
Typ ten minste 1 teken om te zoeken

pali pali

Succesvolle oproep voor projecten voor het Grand Hospice

Succesvolle projectoproep voor het Grand Hospice! Grand Hospice, de tijdelijke bezetting van de Pacheco site ondersteund door pali pali, ontving meer dan 150 reacties op de oproep voor projecten om de verschillende ruimtes te bezetten, met als doel van deze historische site een ontmoetingsplaats en een plek van welkom in de wijk te maken.

In afwachting van de grote renovatiewerken die gepland zijn om een complex van wooneenheden en gemeenschapsdiensten te creëren, heeft het Brusselse OCMW beslist om de site ter beschikking te stellen van een operator en een vernieuwend project met een sterke sociale en culturele focus dat beantwoordt aan de behoeften van de buurtbewoners.

Het doel van deze tijdelijke bezetting is om een aantal complementaire activiteiten samen te brengen, een bemiddelings- en opvangcentrum voor de buurt te creëren en sociale innovatie te demonstreren. De geselecteerde projecten zullen zich richten op zeven thema's: solidariteit, kunst & cultuur, onderwijs / gezondheid / sport, lab & innovatie, duurzame ontwikkeling, sociale economie, samenleven / verbindingen leggen.

Na analyse van meer dan 150 aanvragen - een echt succes voor het Grand Hospice met deze projectoproepen - zullen de eerste geselecteerde projecten vanaf december van dit jaar hun intrek nemen. De projecten voegen zich bij de grote spelers in de wijk die hun activiteiten al op de site hebben gevestigd: Jeugdhuis Chicago Maison de Jeunes Comité Alhambra, Chicago back en LD³ - Het Anker, die actief betrokken zijn bij de programmering en de keuze van de bewoners. 

" De projectoproep was een groot succes. Door een collectieve dynamiek te garanderen, is het Institut Pacheco nu klaar om een kruispunt te worden voor activiteiten, ontmoetingen en recepties voor burgers, een broedplaats voor initiatieven en spelers in de sociale en culturele wereld ten voordele van alle Brusselaars!" voegt Khalid Zian, voorzitter van het OCMW van de Stad Brussel, eraan toe.

In afwachting van de bewoners verwelkomen het Grand Hospice en JARDIN het publiek van maandag tot en met zondag op JARDIN WINTERFEST ✨ Het nieuwe winterconcept met glühwein, een kerstsfeer, gesmolten kaas, lichtshows, een artistiek programma, en dit alles in een prachtige verwarmde tent.