Sluit
Typ minstens 1 karakter om te zoeken

Pali Pali

Succesvolle oproep voor projecten voor het Grand Hospice

Succes van de oproep voor projecten voor het Grand Hospice! Grand Hospice, de tijdelijke bezetting van de Pacheco-site ondersteund door pali pali, ontving meer dan 150 reacties op de oproep voor projecten om de verschillende ruimtes te bezetten, om van deze historische plek een ontmoetingsplaats en een plek van welkom in de wijk te maken.

In afwachting van de grote renovatiewerken die gepland zijn om een wooncomplex en collectieve diensten te creëren, heeft het OCMW van Brussel besloten de site ter beschikking te stellen van een operator en een vernieuwend project met een sterke sociale en culturele oriëntatie dat beantwoordt aan de behoeften van de bewoners van de wijk.

De ambitie van deze tijdelijke bezetting is om verschillende complementaire activiteiten te bundelen, een bemiddelings- en opvangcentrum voor de buurt te bieden en sociale innovatie te demonstreren. De geselecteerde projecten draaien om zeven thema's: solidariteit, kunst & cultuur, onderwijs / gezondheid / sport, lab & innovatie, duurzame ontwikkeling, sociale economie, samenleven / verbindingen leggen.

Na de analyse van meer dan 150 aanvragen, een echt succes voor het Grand Hospice met deze projectoproepen, zullen de eerste geselecteerde projecten vanaf december beginnen met de integratie van de lokalen. De projecten voegen zich bij belangrijke spelers in de buurt die hun activiteiten al op het terrein hebben gevestigd: Jeugdhuis Chicago Maison de Jeuneshet Alhambra Comité, de vzw Chicago back en LD³ - Het Anker, die actief betrokken zijn bij de programmering en de keuze van de bewoners. 

"De oproep voor projecten was een echt succes. Door een collectieve dynamiek te garanderen, is het Pacheco Instituut nu klaar om een kruispunt van activiteiten, ontmoetingen en ontvangst voor burgers te worden, een kweekvijver voor initiatieven en actoren uit de sociale en culturele wereld ten voordele van alle Brusselaars", voegt Khalid Zian, voorzitter van het OCMW van de Stad Brussel, eraan toe.

In afwachting van de bewoners verwelkomen het Grand Hospice en JARDIN het publiek van maandag tot zondag op JARDIN WINTERFEST ✨ Het nieuwe winterconcept met glühwein, een kerstsfeer, gesmolten kaas, lichtshows, artistieke programmering, en dat alles in een prachtige verwarmde tent.